Over mij
Hallo en welkom!

Mijn naam is Gretl Lernout. Gepassioneerd en gecertificeerd coach, zelf ook manager, partner, moeder en ik kan genieten van kleine dingen in het leven.
Ik begeleid mensen die zich in hun professionele rol of functie geremd voelen door (zelf)twijfel, onzekerheid, zich klein houden, zichzelf voorbijlopen, zich aan iedereen aanpassen, niet durven, perfectionistisch aangelegd zijn, uitstelgedrag,…naar meer zelfvertrouwen en energie.

De grootste uitdagingen in je professionele functie zijn eigenlijk de menselijke uitdagingen: je moed bij elkaar pakken, je angsten overstijgen, vertrouwen in jezelf, je emotionaliteit onder controle houden, durven een moeilijke stap zetten ...

Herken je je hierin?

Ik help je om steviger in je schoenen te staan wat tegelijk - hoe paradoxaal het ook klinkt - meer innerlijke rust én energie geeft.

De weg hiernaartoe ... 'het managen van jezelf' of ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap en mentale kracht. Het helpt je om beter te weten wat jij wilt en hoe je jezelf 'managet' in omstandigheden die je dreigen te verkrampen of destabiliseren.

Ik hou ervan als mensen na drie sessies toch naar hun baas zijn gelopen om te zeggen dat ze het niet eens zijn met de strategie en een andere mening hebben. Dan ben ik fier op hen. En dat ze dan ontdekken dat al die angsten niet nodig waren. Integendeel, het gaf hen een vorm van kracht én ze kregen respect van de baas. Ik zie het keer op keer gebeuren. Het geeft me zoveel voldoening in mijn taak als trainer en coach.

Stel je maar eens voor dat je een strategische visie in vraag stelt tijdens een managementmeeting. Je aangeeft dat deze bijkomende opdracht er op dit moment eventjes niet bij kan. Je vertelt dat die nieuwe job die ze voor jou in gedachte hebben, niet bij jou past. Je een opdracht met grote verantwoordelijkheden met zelfvertrouwen aanneemt. Je in een discussie jouw tegenovergestelde mening rustig naar voor brengt. Je tijdens een emotionele uitbarsting van een collega rustig blijft luisteren. Je tijdens een netwerkevent ontspannen begint te praten met een onbekende. 


“Stel je grenzen. Durf ‘neen’ zeggen. Kom wat meer op voor je mening. Laat je zo niet doen. Heb wat meer zelfvertrouwen. Hou je emoties onder controle."

Allemaal adviezen die mensen - goedbedoeld - krijgen maar die o zo abstract in de oren klinken.
Deze pas je niet zomaar toe alsof je ergens op een knop moet duwen. Zo werkt dat niet.
De oorsprong van jouw remmingen zit in je eigen - onbewuste - gedachten en overtuigingen.
Hoe jij – onbewust (en ik herhaal het :) ) – denkt over jezelf, over de anderen, over de situatie, … bepaalt jouw gedrag.

Deze situaties komen zo vaak voor en zijn zo herkenbaar.
Met meer dan 20 jaar ervaring in marketing- en business managementfuncties binnen multinationale FMCG-en retail bedrijven heb ik zelf ondervonden wat het is om te groeien in zelf-management. Ook ik merkte na verloop van tijd dat ik mezelf voorbij liep, aan alles en ieders vraag wou voldoen en vooral ervoor zorgen dat het resultaat 'perfect' was. Tot ik, moe en moedeloos, besefte dat het niet klopte. Ik leefde niet, ik werd geleefd.
Dit moest veranderen.

Ik heb me dan ook vastgebeten in alles wat met zelf-management te maken heeft.
Gaandeweg ontdekte ik zo ook de passie om anderen hierin te helpen. Want rondom mij zag ik zoveel gelijkaardige problemen.

Ik heb, verspreid over enkele jaren, verschillende opleidingen, cursussen en bijscholingen gevolgd, hoog aangeschreven coachingsopleidingen, testen en certifiëring-examens afgelegd, boeken gelezen, lezingen gevolgd en meer...

En dat blijf ik doen. Om ook jou naar een hoger niveau te helpen tillen.

Training in zelf-management en individuele coaching zijn bij uitstek geschikt om je eigen bewuste maar vooral onbewuste remmingen onder ogen te zien. Deze dan vastpakken en omkeren zodat je stevig en met energie in de wereld staat. Het managen van je mindset, je eigen denkkader, geeft je de sleutel voor meer zelfvertrouwen en energie. En het geeft je mentale kracht.

Dit is een veranderingsproces en heeft tijd nodig.

Daarom bied ik duurzame programma's aan die over 5 maanden lopen. Zo hebben we samen de tijd om zaken te verhelderen en vooral om hierin verandering te brengen.
Hierin ben ik je coach, steun en toeverlaat en geef ik je ook dat duwtje in de rug om tot actie te komen.
Ik heb gemerkt, de positieve en veranderende impact die dit alles heeft op mensen, het geeft hen én mij tonnen energie.

Hiervoor gebruik ik een stapsgewijs model voor het groeien in persoonlijke leiderschap dat ik zelf heb uitgebouwd. Het Self Management Model.


Je leest hier meer over in "mijn aanbod".

Neem het heft in handen, aarzel niet en kijk alvast hoe ik jou hierbij kan helpen.

Tot binnenkort!

Gretl


Zit je met vragen of twijfel je aan iets? Aarzel niet en


JE BENT MEER DAN WELKOM !
Mijn opleidingen:

COACHOPLEIDINGEN

  • Opleiding tot professioneel coach - ROOT – coachen op gedrag - The Coaching Square - (2015-2016) - gebonden aan de ethische code van de ICF (coachfederation.org/code-of-ethics)
  • Opleiding tot professioneel coach - GROW – coachen op overtuigingen, gedachten en waarden – The Coaching Square - (2016-2017) - gebonden aan de ethische code van de ICF (coachfederation.org/code-of-ethics) - ACC level
  • Omgaan met stress – Annita Rogier (HRD Academy) 
  • Breinproductiviteit en stress – Theo Van Compernolle (IFBD) 
  • Assertiviteit op het werk (IFBD) 
  • Aanspreken, gewoon doen (IFBD) 
  • Masterclass Burnout (BAO-Elan Vital) – (Frans) 
  • Van perfectionist naar optimalist (IFBD) 

ANDERE

  • Master in Toegepaste Economische Wetenschappen{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x