Over mij

Over mij

 

“Te veel, te druk, geen overzicht meer, stress, geen energie, te moeilijk, te veel verwachtingen, al dan niet tegenstrijdige, faalangst, zelf twijfel, …” 

Herken je dit? Dit vreet aan je. En dit kan toch niet de bedoeling zijn. We werken om te leven en niet omgekeerd. 

Mijn naam is Gretl Lernout.

Meer dan 25 jaar werkte ik in verschillende marketing- en business management functies in FMCG multinationals en retail.

De combinatie van business management, strategisch denken, plannen, structureren en analyseren  zijn mijn vakgebied.
Het leiden, begeleiden en samenwerken met mensen en hen helpen groeien zijn mijn energiegevers en passie!  

Doorheen de jaren echter werd ik diep geraakt door het zien van de evolutie waarbij meer en meer mensen gebukt lopen onder stress, spanningen of burn out op het werk. 

Geleidelijk aan, zonder dat we het eigenlijk opmerkten, is de context waarin we werken veranderd naar sneller, hoger, verder, beter, meer…en vaak met minder mensen. Door de digitale evolutie zijn we plots zo goed als constant bereikbaar en dus dénken we dat we ook maar beschikbaar moeten zijn. Bedrijven en organisaties kampen met verhoogde concurrentiële druk.  Dat brengt druk en spanningen met zich mee: herstructureringen, reorganisaties, afslankingen, … met de nodige onzekerheid. 

En ondertussen schakelen we allemaal een versnelling hoger, draaien we mee in de ratrace, zonder te beseffen, zonder na te denken en zelfs zonder stil te staan … of dit alles eigenlijk wel past bij wie we zijn en wat we willen.

Ik heb het allemaal rondom mij zien gebeuren. Zelf heb ik ook mijn eigen hindernissenparcours gekend.  

Het is maar als de druk en stress van lange duur worden, als we niet meer beseffen dat we onszelf voortdurend voorbijlopen om aan alle verwachtingen te voldoen, als we onbewust over onze eigen grenzen gaan …. dat het plaatje niet meer klopt. Dan gaan we in het rood, diep in het rood.

Daarom ben ik me beginnen te verdiepen in deze problematiek. Voor mezelf én om anderen hierin te kunnen helpen. 

Ik heb, verspreid over enkele jaren, verschillende coachopleidingen, cursussen en bijscholingen gevolgd, proeven en certifiëringsexamens afgelegd, boeken gelezen, lezingen gevolgd… en blijf dat doen.
Ik heb ontzéttend veel geleerd, over mezelf, over anderen, over hoe het écht wel anders kan.

Gaandeweg ontdekte ik zo de passie voor het coachen. De positieve en veranderende impact die het heeft op mensen, het geeft hen én mij tonnen energie. 

Het feit dat ik hierdoor kan bijdragen aan het bestrijden van deze problematiek zet me ertoe aan om hiermee verder te gaan. Daarom zet ik mijn kennis en kunde professioneel in. 

Ben je professional/manager/ondernemer en voel je je geremd in je werk door stress? Ben je onzeker, loop je constant moe, snel geïrriteerd, wil het maar niet vlot lopen op je werk? 

Blijf er niet mee zitten. Dit kan écht anders.

Zo help ik je gaandeweg om je stresskluwen te ontwarren, stil te staan bij jezelf en wat zich afspeelt, stil te staan bij wat jij belangrijk vindt, wat bij je past en dat als kompas te gebruiken.
Makkelijk? Niet altijd. Maar dat hoeft ook niet. Het is een proces, een groeiproces en dat gaat stapsgewijs. En dat doen we samen.Mijn opleidingen:

COACHOPLEIDINGEN

  • Opleiding tot professioneel coach - ROOT – coachen op gedrag - The Coaching Square - (2015-2016) - gebonden aan de ethische code van de ICF (coachfederation.org/code-of-ethics)
  • Opleiding tot professioneel coach - GROW – coachen op overtuigingen, gedachten en waarden – The Coaching Square - (2016-2017) - gebonden aan de ethische code van de ICF (coachfederation.org/code-of-ethics) - ACC level
  • Omgaan met stress – Annita Rogier (HRD Academy) (2017)
  • Breinproductiviteit en stress – Theo Van Compernolle (IFBD) (2018)
  • Assertiviteit op het werk (IFBD) (2018)
  • Aanspreken, gewoon doen (IFBD) (2018)
  • Masterclass Burnout (BAO-Elan Vital) – (Frans) (2019)
  • Van perfectionist naar optimalist (IFBD) (2019)

ANDERE

  • Master in Toegepaste Economische Wetenschappen (1991)
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x