Over mij

Hallo en welkom,

Mijn naam is Gretl Lernout. Gepassioneerd door het begeleiden en helpen groeien van mensen in bedrijven en organisaties.
Mijn missie is dan ook om individuen en teams te begeleiden naar zelfleiderschap en effectievere samenwerking.

 
Hiervoor volgde ik tal van opleidingen: ICF (International Coaching Federation.) gecertificeerd coach, Lumina Spark Practitioner, Lencioni gecertificeerd coach en Prosci ADKAR gecertificeerd coach.

Sinds 2016 begeleid ik mensen die zich in hun professionele rol of functie geremd voelen door werkgerelateerde stress, (zelf)twijfel, onzekerheid, zich klein houden, zichzelf voorbijlopen, zich aan iedereen aanpassen, perfectionistisch aangelegd zijn, ... naar meer zelfvertrouwen en energie.
Daarnaast begeleid ik teams in teamontwikkeling zodat ze sterker aan elkaar hangen en zo veerkrachtiger worden om om te kunnen gaan met de constante veranderingen die elke organisatie ondergaat.

Voorheen heb ik 20+ jaren gewerkt in verschillende management functies in multinationals.
Daarnaast ben ik ook partner, moeder en ik kan genieten van kleine dingen in het leven.

"De grootste uitdagingen in je professionele functie zijn eigenlijk de menselijke uitdagingen: je moed bij elkaar pakken, je angsten overstijgen, vertrouwen in jezelf, je emotionaliteit onder controle houden, je stress de baas blijven, durven een moeilijke stap zetten ..."

Bedrijfscoach, teamcoach bij People@Work.

Haal het beste uit jezelf of jouw team!

Ik help je om steviger in je schoenen te staan wat tegelijk - hoe paradoxaal het ook klinkt - meer innerlijke rust én energie geeft. De weg hiernaartoe ... 'het managen van jezelf' of ontwikkelen van je persoonlijk leiderschap en veerkracht. Het helpt je om beter te weten wat jij wilt en hoe je jezelf 'managet' in omstandigheden die je dreigen te verkrampen of destabiliseren. En dit alles begint met het vergroten van je zelfbewustzijn.

Bedrijfscoach, teamcoach bij People@Work.

"Stel je grenzen. Durf ‘neen’ zeggen. Kom wat meer op voor je mening. Doe wat rustiger aan. Laat je zo niet doen. Heb wat meer zelfvertrouwen. Hou je emoties onder controle. Ontspan je wat meer. Trek het je zo niet aan". Allemaal adviezen die mensen - goedbedoeld - krijgen, maar die o zo abstract in de oren klinken. Deze pas je niet zomaar toe alsof je ergens op een knop moet duwen. Zo werkt dat niet.

Deze situaties komen zo vaak voor en zijn zo herkenbaar. Met meer dan 20 jaar ervaring in marketing- en business managementfuncties binnen multinationale FMCG-en retail bedrijven heb ik zelf ondervonden wat het is om te groeien in zelf-management. Vele jaren geleden merkte ook ik dat ik mezelf voorbij liep, aan alles en ieders vraag wou voldoen en vooral ervoor wou zorgen dat het resultaat 'perfect' was. Tot ik, moe en moedeloos, besefte dat het niet klopte. Ik leefde niet, ik werd geleefd. Dit.Moest.Veranderen!

"Ik heb me dan ook vastgebeten in alles wat met zelfbewustzijn en 'zelf-management' te maken heeft. Gaandeweg ontdekte ik zo ook de passie om anderen hierin te helpen. Want rondom mij zag ik zoveel gelijkaardige problemen."

Ik heb, verspreid over enkele jaren, verschillende opleidingen, cursussen en bijscholingen gevolgd, hoog aangeschreven coachingsopleidingen, testen en certifiëring-examens afgelegd, boeken gelezen, lezingen gevolgd en meer... En dat blijf ik doen. Om ook jou naar een hoger niveau te helpen tillen. Individuele coaching en training in 'self-management" zijn bij uitstek geschikt om hieraan te werken.

Want dan gaat het helemaal over joú en joúw remmingen waar wij bij stilstaan en ombuigen naar meer zelfbewustzijn en veerkracht. Hierin ben ik je coach, steun en toeverlaat en geef ik je ook dat duwtje in de rug om tot actie te komen. Ik heb gemerkt, de positieve en veranderende impact die dit alles heeft op mensen, het geeft hen én mij tonnen energie. Blijf niet zitten met je problemen. Neem een kijkje hoe ik jou hierbij kan helpen.
Dat kan door individuele coaching of door groepstrainingen.

Bedrijfscoach, teamcoach bij People@Work.

Mijn opleidingen:

COACHOPLEIDINGEN

 • Gekwalificeerd Lumina Spark Practitioner
 • LENCIONI Coach the Coach "de 5 frustraties van teamwork" - Trixolutions
 • Opleiding tot ICF professioneel coach - ROOT – coachen op gedrag - Coaching Square - (2015-2016) - gebonden aan de ethische code van ICF 
 • Opleiding tot ICF professioneel coach - GROW – coachen op overtuigingen, gedachten en waarden – Coaching Square - (2016-2017) - gebonden aan de ethische code van ICF
 • Prosci ADKAR Change Management - people side of change in an organisation (2022)
 • Omgaan met stress – Annita Rogier (HRD Academy) 
 • Breinproductiviteit en stress – Theo Van Compernolle (IFBD) 
 • Assertiviteit op het werk (IFBD) 
 • Aanspreken, gewoon doen (IFBD) 
 • Masterclass Burnout (BAO-Elan Vital) – (Frans) 
 • Van perfectionist naar optimalist (IFBD) 

TRAINERSOPLEIDINGEN

 • Train de trainer (Expert Academy)
 • LENCIONI Coach the coach - Trixolutions

ANDERE

 • Master in Toegepaste Economische Wetenschappen (UA){{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x