VOOR BEDRIJVEN

VOOR BEDRIJVEN

JE BEDRIJF GROEIT NAARMATE JE MENSEN GROEIEN
GROW YOUR PEOPLE, GROW YOUR BUSINESS


Ben je HR Manager, leidinggevende, preventie-adviseur, bedrijfsarts,…  en zoek je steun en hulp voor een of meerdere van onderstaande situaties?

- Je hebt managers in je bedrijf of afdeling die kampen met stress of (pre-)burnout(verschijnselen)? Dit leidt tot ondermaatse werking of een zwaar negatieve sfeer in de organisatie en je wil hen hierin helpen
- Je zoekt ondersteuning voor managers die niet weten hoe om te gaan met hun stressniveau en hierdoor niet het beste van zichzelf geven of dreigen uit te vallen
- Je bent zoekende hoe je managers in je team die last hebben van zelftwijfel, perfectionistisch zijn en hierdoor ongezond veel stress ondervinden, kan helpen en ondersteunen
- Je wil, al dan niet preventief, managers de nodige steun geven bij stress zodat ze veerkrachtig kunnen omgaan met hun verantwoordelijkheden
- Je zoekt neutrale en ondersteunende begeleiding voor managers die intern nergens terecht kunnen met hun persoonlijke zorgen om hen te helpen groeien in hun rol
- Je hebt een manager die terug aan het werk begint na een burnout en zoekt toch steun om hem of haar hierin te begeleiden.

Geef stress en burnout geen ruimte of kans in je bedrijf. Dit leidt alleen maar tot ongelukkige managers, ondermaats presteren met verminderde bedrijfsresultaten en een beschadigd bedrijfsimago tot gevolg. 

Ook hier geldt, voorkomen is beter dan genezen.

Daarom, bied je managers de mogelijkheid zich te laten ondersteunen. In de begeleiding wordt hun individueel probleem aangepakt in één op één coaching, zodat ze terug energieker en productiever zijn. 

Als gecertificeerd coach (volgens ICF ethische codes) kan ik je hierbij helpen om het welzijn van jouw managers terug op peil te brengen.


Wat levert het je op?

  • Je managers worden van dichtbij begeleid en ondersteund in hun weg naar zich beter en sterker voelen in hun functie en beter functioneren 
  • Een extern en dus neutraal persoon, met kennis van zaken - zowel in business management als in professioneel coachen -  is aangewezen om de manager de kans te geven in alle vertrouwen, openlijk en in alle veiligheid zijn of haar zorgen op tafel te leggen en te bespreken, een spiegel (of meerdere) voorgehouden te krijgen en te werken aan zichzelf
  • Aangezien het coaching traject meerdere sessies inhoudt, houdt het je manager op scherp om ook daadwerkelijk aan zichzelf te werken. 

De coaching gesprekken gaan niet enkel over gedrag. We gaan een slag dieper, op zoek naar onbewust belemmerende gedachten en overtuigingen en blokkerende patronen. Deze maken we bewust en we bespreken hoe we die kunnen doorbreken. Als de betrokken manager ook daadwerkelijk aan de slag gaat met de acties die hieruit komen, werken we zo naar een duurzaam resultaat toe. 


Hoe verloopt zo’n traject?

Aangezien het om een veranderingsproces gaat van de betrokken persoon, is tijd en aandacht nodig. 

  • Een coaching traject is op maat gemaakt. Het aantal individuele sessies wordt in overleg met de opdrachtgever vastgelegd. Gemiddeld neemt een traject 4 à 6 sessies in. Elke sessie duurt 2 uur om de tijd en kans te geven om goed stil te staan bij de problematiek en om diep te gaan in de remmingen die onbewust gebeuren. Afhankelijk van de behoeften van de manager en in samenspraak met jou als opdrachtgever, kan dit verlengd worden. Tussen de sessies door laten we 3 tot 6 weken, wat wordt afgesproken met de betrokken manager.

  • Naast de gesprekken zijn ook tal van op maat gemaakte inzicht- en reflectie-oefeningen voor handen die we inzetten naargelang het thema dat zich aanbiedt.

  • Enkele weken na de allerlaatste sessie plan ik ook een telefonisch gesprek in met de manager omdat het voor mij belangrijk is te weten hoe het gaat, in hoeverre de nieuwe inzichten en actiepunten worden vastgepakt of waar hij of zij nog tegenaan loopt.

Dit is een individueel, volledig op maat aangepast traject waarin de focus helemaal ligt op de betrokken manager en op wat hij of zij nodig heeft. Zo werken we ook aan een duurzaam resultaat.

Een coaching traject gebeurt in alle vertrouwen en confidentialiteit, tussen de betrokken manager en mezelf. 

De gesprekken vinden plaats in in Mechelen of Zemst waar ik een ruimte voorzie. Ze kunnen ook plaats vinden in jouw bedrijf of op een andere af te spreken locatie. 

De uiteindelijke prijs is erg afhankelijk van de vraag en noden. We bespreken samen wat het aantal noodzakelijke sessies is, wat de praktische afspraken zijn en dan werk ik graag een op maat gemaakt voorstel uit dat we samen bespreken.


Zit je nog met vragen? 
Ben je niet zeker of ik je kan helpen en wil je hier over klankborden? 
Heb je een specifieke nood?


Wil je ondertussen alvast graag enkele handvatten aanreiken aan uw managers? 
Enkele keren per jaar stuur ik tips, advies of herkenbare verhalen uit waar we uit kunnen leren.


Je kan ook altijd makkelijk weer uitschrijven als je dat wilt.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x